Stuur op energie!

Referentie: Huisartsengroep Frankische Driehoek

Na samenvoeging van meerdere individuele huisartsenpraktijken naar een groepspraktijk met 5 huisartsen, 9 assistentes en 2 praktijkondersteuners was er vanuit de twee coördinerende assistentes behoefte aan training.  Hierbij ging het om het ontwikkelen van communicatieve en leidinggevende vaardigheden. Daarnaast om rolduidelijkheid voor de coordinerende assistenten zelf en  voor alle anderen binnen de organisatie.  

Het traject was een combinatie van individuele gesprekken, gezamenlijke gesprekken met de coördinerende assistentes en huisartsen, uitzetten vragenlijsten mbt positionering van de functie, bijwonen overleg en tussentijdse opdrachten.

Na afloop voelden de assistentes zich beter uitgerust hun rol te vervullen.  Er vond  constructief overleg plaats over de positionering van de functie, dit gaf  alle partijen meer helderheid over wederzijdse verantwoordelijkheden en verwachtingen.

Een paar citaten uit de evaluaties:

'In het algemeen kan ik zeggen dat ik veel aan dit traject heb gehad. Ik ben mijzelf bewuster van de eigenschappen die ik heb, welke eigenschappen op welk moment ingezet kunnen worden en ook wat ik zelf nodig heb. Over de grote lijnen kan ik zeggen dat wat ik zelf nodig heb om goed te blijven functioneren is dat ik goed blijft luisteren naar mijn innerlijke familie, wat heeft ieder familielid nodig, en wie mag er wanneer op de voorgrond staan, wie moet er soms wat meer naar achteren geschoven worden en welk familielid draagt er zorg voor om dit te regelen.'

Over de coach: `Erg prettig in het contact. Duidelijke uitleg en instructies.' `Eerlijk. Er was een goede klik, wat het makkelijker maakt om met elkaar te praten'.

Ik zou De Energiefactor zeker aanraden aan andere (beginnend) coördinerende assistentes of mensen in soortgelijke functies. Het heeft mij veel inzicht gegeven in denken en daardoor ook mijn handelen op een positieve manier beïnvloed.

'Ja, omdat ik er veel aan gehad heb in de organisatie waar ik werk. Ik zou de coaching aanraden aan iedereen die zoekende is naar zijn plek in een organisatie.'

 


Onze partner