Stuur op energie!
/ Aanrader boek: `Gezond gedrag is besmettelijk!' Handboek voor vitaliteit, gezondheidsmanagement en duurzame inzetbaarheid.

Aanrader boek: `Gezond gedrag is besmettelijk!' Handboek voor vitaliteit, gezondheidsmanagement en duurzame inzetbaarheid.

15 augustus 2012

Een aanrader voor iedereen die het belang ziet van energie- en stressmanagement.

Dit boek is het eerste dat het totale spectrum van gezondheid en vitaliteit op de werkvloer in kaart brengt.

Het is in de eerste plaats een boek over mensen, vandaar de titel Gezond gedrag is besmettelijk. Mensen maken en besturen bedrijven en organisaties en niks menselijks is hen vreemd. Goed voorbeeld doet goed volgen, net zoals slecht voorbeeld helaas ook doet volgen. Gedrag is de meest zichtbare vorm van onze persoonlijkheid.
Nederland heeft een probleem; onze zorgkosten worden onbetaalbaar. Hoewel Nederlanders steeds ouder worden door onze goede gezondheidszorg, leven ze ongezonder. Niet alleen de maatschappij heeft daar last van, maar het bedrijfsleven ook. En de gevolgen voor de kwaliteit van leven van het individu zijn groot.
Dit boek laat zien dat er hoop is. Als er één plek is waar we een kentering kunnen maken in onze dure zorg is het wel binnen het bedrijfsleven. En waarom? Simpelweg omdat het bedrijfsleven baat heeft bij gezonde, gelukkige en betrokken medewerkers.  Het is een bedrijfseconomisch model waarbij de positieve psychologie een belangrijke rol speelt.

`Gezond gedrag is besmettelijk, Handboek voor vitaliteit, gezondheidsmanagement en duurzame inzetbaarheid', M. Hofstee, F. Bredt, P. van der Meulen, Kluwer, 2011 (Bron:  managementboek.nl)

Onze partner