Stuur op energie!

Referentie: Nederlandse Vereniging van Directiesecretaressen

Workshops op gebied van Vitaliteit, Positief Denken, Personal Branding, Mindfulness en Work Life Balance.

Zo verzorgden wij onlangs de workshop 'Jouw vitaliteit in crisistijd'. Ruim 25 enthousiaste directie secretaressen uit NVD regio Utrecht lieten tijdens deze workshop het licht schijnen over hun persoonlijke vitaliteit!

In een interactieve workshop ontdekten we dat vitaliteit te maken heeft met werkplezier en fysieke fitheid, met je verbonden voelen, met jouw kennis en competenties up to date hebben en houden èn met het gevoel dat jouw bijdrage ertoe doet! Door zelf de regie te nemen kun je jouw vitaliteit versterken. Zo helpt het bv al om dagelijks een kort moment stil te staan bij hoe het met jouw vitaliteit is gesteld. Een ander hulpmiddel hierbij is het model van je innerlijke familie,een herkenbaar, praktisch en speels werkmodel. Je innerlijke familie beheert alle kwaliteiten die ieder mens bezit en die je kunt inzetten. Dit zijn de ingrediënten voor een dynamisch spel: je kunt deze afwisselen in een razend tempo, zodat je in iedere situatie die kwaliteiten naar voren kunt brengen die een vitaliserend resultaat geven.

Een greep uit de zeer enthousiaste reacties:

Ik wist niet dat ik zoveel familie in mij had! Wat leuk dit te ontdekken! Bedankt voor het inzicht!

Interactief-voor mij nieuwe kwaliteiten-te kort. Genoeg om na te praten tijdens borrel en om morgen mee aan de slag te gaan.

Leuk om vanaf nu met zijn vieren verder te gaan!

Een jongen, een meisje, een man en een vrouw. Een eyeopener voor mij. Interessant te vernemen hoe je in elkaar kan zitten en zo herkenbaar. Erg leuk.

Een hele leuke, actieve, interactieve workshop. Eye-opener, herkenning, leuke presentatie, helder&spontaan. Bedankt! Michele

Leuke theorie die interessante inzichten geeft. Vooral wat de keuze van je rolmodel over jezelf zegt, vond ik een eyeopener. Dank jullie wel!

Inspirerend, gedreven, stimulerend. Bedankt voor jullie enthousiaste presentatie. Patrick den Boggende.

Leuke Workshop! Ook als begunstiger (accountmanager) herkenbaar en inspirerend. Maakt dat je kritisch naar jezelf kijkt en zorgt voor bewustwording.

Leuke, interactieve workshop waarbij ik tips heb opgedaan om mijn vitaliteit te vergroten.

Eerder gaven wij ism Revelare bv ook de workshop Positief Denken.  Deze werd meerdere keren met enthousiasme ontvangen. Op de site van de NVD stond hierover het volgende: Wij zijn op een inspirerende en interactieve manier wegwijs gemaakt in de wereld van positieve gedachten. De trainers gaven ons praktische tips en feedback.

 Een korte impressie;

 

Na het diner wordt er in een van de conferentiezalen de workshop ‘baas in eigen brein’ gegeven door Agnes Wijma en Franny van den Berg, zij namen ons “in gedachten” mee...

Hoe werken gedachten? Wij mensen hebben positieve en belemmerende gedachten en in hoeverre helpen deze gedachten je bij het bereiken van je doel? Wanneer je je bewust bent van je negatieve gedachten, kunnen helpende gedachten je inzicht geven hoe hiermee om te gaan. We ervaren via een beeldend filmpje en enkele voorbeelden hoe onze gedachten ‘werken’. Ook kent een ieder van ons de associatie met geuren die we koppelen aan situaties.

Aan de slag! Na een korte koffiebreak (met weer zo’n lekkere bonbon) gaan we aan de slag. We krijgen een blad met rollen, hoe we naar een bepaalde situatie of gebeurtenis kunnen kijken:
- als slachtoffer van de omstandigheden (Calimero);

- als slachtoffer van de ander (Assepoester);

- veeleisend aan jezelf (de beste van de klas);

- veeleisend aan een ander (de rechter);

- Risicomijder (de onzekere).

Vervolgens krijgen we drie gekleurde vellen met daarop geschreven:
- belemmerende gedachte; - helpende gedachte; - wensplek.  In de oefening met tweetallen leven we ons in, in een voor onszelf bekende situatie. De vraag is: 'ik stoor mij aan …'. Met behulp van een vragenlijst gaan we van de belemmerende gedachte naar de wensplek, vervolgens naar de helpende gedachte en opnieuw terug naar de wensplek.

Door dit zo ‘aan den lijve’ te ervaren, merk je hoe je je gedachten ‘de baas’ kunt zijn.  De feedback uit de zaal onderstreept deze ervaring. Door van een afstand naar een situatie te kijken, kun je op andere gedachten komen. Eén van de dames ging zelfs naar huis met een positieve gedachte waar ze zelf nooit eerder opgekomen was. Zo waardevol kan een NVD-workshopavond zijn!


Het komt allemaal goed Deze (inter)actieve, leerzame workshop werd besloten met een vrolijke noot: ‘het komt allemaal wel weer goed’ van Brigitte Kaandorp. (Regio Zuid-Holland)

  

Reacties waren over het algemeen positief, zoals “bijzonder positief”, “stemt mij tot nadenken” en “ik ga in de praktijk oefenen en analyseren

Kortom; het was een bijeenkomst waar wij met heel veel plezier aan terugdenken en menigeen zal de adviezen goed ter harte nemen”.  (Regio Limburg)

 


Onze partner