Stuur op energie!
Sofie Hilbrand uit de kreukels met Mindfulness?

Sofie Hilbrand uit de kreukels met Mindfulness?

8 juni 2020

Sofie Hilbrand maakt zich zorgen omdat haar burn out klachten van een paar jaar terug nog steeds op de loer liggen. Ze gaat in het nieuwe tv programma Sofie in de mentale kreukels op onderzoek uit en komt op het spoor van mindfulness.

 

Mindfulness training

Tijdens sessie 1 van de mindfulnesstraining, liggend op een matje, doet Sofie voor het eerst de bodyscan oefening. Laat Sofie ons hier, zonder het zich bewust te zijn in haar reactie op deze oefening, zien hoe het komt dat een nieuwe burnout  haar zomaar weer zou kunnen overkomen?  Kijk naar ervaringen van Sofie met de bril op van de innerlijke familie en er is veel te ontdekken…

Inkijkje in de innerlijke familie

We zien een innerlijk meisje wat ligt te hopen op een absolute oplossing want ze is bang voor opnieuw omvallen, dat nooit meer... Heel even brengt de oefening haar rust.

Aangestuurd door de angst van het innerlijke meisje zoekt de innerlijke man strijdvaardig naar: ‘een tool om de onrust te bestrijden’ Als mindfulness gaat zorgen voor het gewenste resultaat dan is de innerlijk man akkoord.

‘Heerlijk zo’n bodyscan, lekker gevoel van wegzakken in de vloer’ vindt het innerlijk jongetje… althans voor even want daarna wordt het natuurlijk wel saai als we in dit langzame tempo doorgaan. Linker teen, tenen, zool, hiel…pfff dat gaat lang duren…..Weg wil het innerlijk jongetje, op jacht naar een nieuwe ervaring, hij wil nieuwe prikkels, contact met anderen…    

Het zou zo maar kunnen dat het innerlijke jongetje van Sofie het grotendeels voor het zeggen heeft, en dat hij zijn vader heel makkelijk voor zijn karretje kan spannen. Papa’s daadkracht, gecombineerd met de power en het enthousiasme van het innerlijk jongetje daarmee spuit je vooruit (in BNN taal zeg je ‘Laat niet los’;)

De innerlijke vrouw van de mindfulnesstrainer merkt op dat je niet altijd in al je prikkels, impulsen en behoeften hoeft mee te gaan, soms kan het namelijk zijn dat je steeds mee gaat omdat je iets anders probeert te vermijden. Soms is het interessant om te kijken wat je nou eigenlijk vermijdt en wat je aan ervaringen tegenkomt als je niet mee gaat. Zo creëer je ruimte voor nieuwe ervaringen en voor bewuste responsreacties ipv automatische pilootreacties. De mindfulness training kan Sofie helpen haar eigen innerlijke vrouw te versterken. Als ze daarbij de discipline van haar innerlijke man weet in te zetten om regelmatig haar ‘aandachtspier’ op een vriendelijke manier te trainen, dan kan dit uiteindelijk zorgen voor meer rust en ruimte en een verminderde kans op opnieuw een burn-out.  Ook als het innerlijk jongetje aanvankelijk wat tegensputtert (in BNN taal noem je dit ‘niet te houden’;)  voor haar innerlijke familie als geheel is het zeker de moeite waard!  

 

 

  • Activiteiten
  • Blog

20 JUL Wilskracht is sleutelfactor voor een gelukkig en succesvol leven! Zoals dat meestal gaat in het leven hechtte ik op dat moment niet zo veel waarde aan wat h... Lees meer