Stuur op energie!
Nieuw: Training Mindful Werken binnen organisaties

Nieuw: Training Mindful Werken binnen organisaties

9 mei 2020

De training mindful werken biedt een effectieve manier om met stress en werkdruk te leren omgaan zodat er meer vitaliteit, focus en creativiteit kan ontstaan. Want mensen in organisaties kunnen mindfulness goed gebruiken. Grote werkdruk, hoge prestatie-eisen, dreigende reorganisaties, hoog ziekteverzuim en burn-out, hoge verwachtingen van creativiteit, veel repeterende werkzaamheden. Kortom, de stress is hoog in organisaties. En werknemers vragen tegenwoordig meer terug dan inkomen alleen. Ontwikkelmogelijkheden, sociale contacten, betrokkenheid moeten ook de ruimte krijgen. Dat motiveert mensen tot goede prestaties.

Inhoud van de training
Een achtweekse in company mindfulnesstraining speciaal toegesneden op organisaties en hun medewerkers. Wekelijks een bijeenkomst op het werk en daarnaast regelmatig thuis oefenen en met veel aandacht voor de integratie van mindfulness in het werk.

Voor organisaties spitsen we de training toe op hun situatie. Voorbeelden zijn afkomstig uit organisaties waarmee we gewerkt hebben. Oefeningen worden aangescherpt met praktijkvoorbeelden uit de eigen organisatie en bedrijfscultuur. Binnen de mogelijkheden en met verantwoordelijkheid voor het bewaken van de hoge kwaliteit van het achtweekse trainingsprogramma kunnen in overleg aanpassingen worden gedaan op het programma.

Mindfulnesstraining werkt!
Uit onderzoek naar de effecten van mindfulnesstraining blijkt dat het positieve effecten heeft op stress, mentale vaardigheden, productiviteit en onderlinge verhoudingen op het werk. Het blijkt dat medewerkers na een mindfulnesstraining:
• minder last hebben van stress en negatieve gedachten;
• sneller signaleren dat er wat aan de hand is en doen er dan ook wat aan;
• contacten met collega’s positiever ervaren en makkelijker communiceren;
• beter omgaan met conflicten, omdat ze zich minder snel bedreigd voelen;
• zelfbewuster en vitaler zijn;
• meer focus hebben, creatiever zijn en beter presteren.

Programma
Het ontwikkelen van een andere houding
Mindfulness is geen quickfix voor problemen en geen trucje. Het is een (grond)houding en een methodiek die je je eigen moet maken. Je inzet bepaalt het resultaat, door het doen van de dagelijkse mindfulnessoefeningen leer je deze te integreren in je dagelijks werk. Als je geïnteresseerd bent en de tijd neemt om te oefenen raak je stap voor stap thuis in de mindfulness en ervaar je de positieve effecten ervan. Het is primair werken aan een andere houding: hoe ga je om met stress, werkdruk, aandacht, focus, communicatie en creativiteit in je werk.

De mindfulnesstraining in organisaties voldoet aan de kwaliteitsstandaarden van de wereldwijd wetenschappelijk bewezen en succesvolle Mindfulness Based Stress Reduction (MBSR) trainingen van Jon Kabat Zinn.

Voor wie
Voor iedere organisatie die haar medewerkers op een meer effectieve manier met stress en werkdruk wil leren omgaan. Zodat er meer vitaliteit, focus en creativiteit kan ontstaan. Groepsgrootte minimaal 8 en maximaal 12 deelnemers per groep.

  • Nieuws
  • Agenda

14 SEP Mindfulness trainingen 2020 Mindfulness Based Stress Reduction Training Stap voor stap naar minder stress en meer ene... Lees meer

14 SEP Wat is nou eigenlijk een mindfulnesstraining? Kijk documentaire: ‘Echte mannen huilen niet’ van IBOS waarbij 3 mannen worden... Lees meer

30 OKT Stiltedagen mindfulness 2020 Wil je deelnemen aan een stiltedag? Dat kan op vrijdag 30 oktober. Ex-deelnemers van eerd... Lees meer