Mindfulness
minder stress en meer energie

Waarom mindfulness?
De mindfulnesstraining is oorspronkelijk ontwikkeld voor mensen met stress-, stress gerelateerde- en (chronische) pijnklachten. Tegenwoordig heeft het echter een brede toepassing. Iedere volwassene, oud of jong, met of zonder klachten, die gezonder en bewuster wil leven is welkom en kan ervan profiteren. Mindfulness leert je anders kijken naar- en reageren op- jezelf en op de wereld om je heen. Door het doen van praktische mindfulness oefeningen en deze te integreren in het dagelijks leven kun je jezelf meer weerbaar maken voor een druk bestaan, prive en zakelijk.

Evidence based
Mindfulness is een effectieve en wetenschappelijk bewezen methode. Lees meer over de effecten van mindfulness: Radboud Centrum voor Mindfulness

Mindfulness Based Stress Reduction Training
De training bestaat uit 8 bijeenkomsten van 2½ uur en vindt plaats in een groep (gem. 8-12 personen) . Het grote voordeel van het oefenen in een groep is dat je veel opsteekt van elkaars ervaringen en de uitwisseling tussen deelnemer en trainer. Je ontvangt een digitaal werkboek met oefeningen, geluidsopnames en achtergrondinformatie.

Als je geïnteresseerd bent en de tijd neemt om te oefenen raak je stap voor stap thuis in de mindfulness en ervaar je de positieve effecten ervan. Mindfulness is geen quickfix voor problemen en geen trucje. Het is een (grond)houding en een methodiek die je je eigen moet maken. Je inzet bepaalt het resultaat, door het doen van de dagelijkse mindfulnessoefeningen leer je deze te integreren in je dagelijks leven en dat verbetert je totale kwaliteit van werk en leven.

Data trainingen 2021-2022
Voor nieuwe mindfulness trainingen (open inschrijving of maatwerk) en voor stiltedagen bel of mail ons.

De trainer
Agnes Wijma coacht en traint mensen in mindfulness zodat zij werk en leven met meer kalmte, energie en vertrouwen tegemoed kunnen treden. Haar ervaring als senior (team) coach en trainer heeft zij opgebouwd in verschillende branches (w.o. zakelijke dienstverlening, zorg en overheid. Naast de 8 weekse Mindfulness Training (open inschrijving) heeft ze veel ervaring met trainingen mindful werken (maatwerk) Zij is opgeleid tot mindfulness trainer, categorie 1, aan het Radboud Universitair Medisch Centrum (post academische opleiding).