Stuur op energie!
/ Mindfulness trainingen 2020

Mindfulness trainingen 2020

14 september 2020

Mindfulness Based Stress Reduction Training

Stap voor stap naar minder stress en meer energie..........

Voelt je je vaak moe en gejaagd? Vind je het lastig om tijdig voldoende te ontspannen? Dan kan er sprake zijn van ongezonde stress. Werk en leven wordt hierdoor onplezierig en een kwestie van stug doorgaan, veelal op de automatische piloot. Met als gevolg verminderde psychische en lichamelijke vitaliteit.

Voor wie?
De training is geschikt voor iedereen, oud of jong, met of zonder (veel) klachten, die druk bezet is of last heeft van (werk)stress kan profiteren van mindfulness. Veel voorkomende redenen voor deelname zijn:

Hoe werkt het?

Mindfulness leert je anders kijken naar- en reageren op- jezelf en op de wereld om je heen. Je leert op een nieuwe manier omgaan met je oude patronen. Mindfulness is geen quickfix voor problemen, geen truc en geen makkelijke oplossing. Het is een (grond)houding en een methodiek die je je eigen moet maken. Het uitvoeren en integreren van MBSR oefeningen in het dagelijkse leven, verbetert je totale kwaliteit van leven.

Tijdens iedere sessie doen we begeleide aandachts- bewegings- en bewustzijnsoefeningen. Daarnaast komen er op een praktische manier theoretische aspecten aan bod en is er ruimte voor het bespreken van de ervaringen. Door aandachtig naar je ervaringen te kijken wordt de opmerkzaamheid aangescherpt en kunnen er inzichten ontstaan.

Een wezenlijk onderdeel van de training is huiswerk, reken op ongeveer 45 minuten per dag. Ervaring leert dat dagelijks thuis oefenen van belang is voor de effectiviteit van de training. Onderwerpen van de training zijn:

Doel van de training

Mindfulness Based Stress Reduction (MBSR) is een effectieve en wetenschappelijk bewezen methode om allerlei vormen van stress en stress gerelateerde klachten te bestrijden. Door MBSR leer je bewust te worden van automatische stressreacties en deze om te zetten naar een wijzere manier van reageren (stressrespons). Lees meer over de effecten van mindfulness: https://www.radboudcentrumvoormindfulness.nl/onderzoek/

De volgende trainingen staan gepland in: 

Mei op vrijdagochtenden (vanwege corona online training, 8 ochtenden van 2 uur)

De ochtenden zijn van 9.00 uur tot 11.00 uur.

De stiltedag vindt plaats in najaar in Het Boshuis op nader te bepalen datum.

September op maandagavonden:

De avonden zijn van 19.00 uur – 21.30 uur (inloop vanaf 18.45 uur)

Stiltedag 30 oktober is van 9.00 uur - 15.00 uur.

De 8 weken training /praktisch:

De groepstraining (max.12 deelnemers) bestaat uit 7 wekelijkse bijeenkomsten van 2,5 uur en 1 bijeenkomst van 1 dag.

Locatie: Het Boshuis, Stouwdreef 1, Breda

Kosten en eventuele vergoedingen

De kosten voor de totale training bedragen *€ 350,- incl. btw per persoon. Wanneer je werkgever deze training bekostigt dan bedragen de kosten € 350,- excl. btw

Check voor eventuele vergoeding van jouw zorgverzekeraar het aanvullende pakket per zorgverzekeraar op de zorgwijzer.nl

Als er plaatsen vrij zijn, kunnen ex-deelnemers van eerdere trainingen ook de stiltedag bijwonen. De kosten voor deze dag bedragen € 30,- euro incl. btw.

Heb je belangstelling of wil je je aanmelden, stuur dan een mail met je naam en telefoonnummer naar: agnes@de-energiefactor.nl. Definitieve aanmelding na telefonisch voorgesprek.

* Voor alle vergoedingen geldt dat de training gevolgd moet worden bij een VMBN gecertificeerde trainer in categorie 1, op verwijzing van de huisarts of de arboarts. Ik ben opgeleid als categorie 1 mindfulnesstrainer, aan het Radboud Universitair Medisch Centrum (post academische opleiding) en VMBN (Vereniging van Mindfulness Based Trainers Nederland) erkent in de hoogste categorie.

  • Nieuws
  • Agenda

14 SEP Mindfulness trainingen 2020 Mindfulness Based Stress Reduction Training Stap voor stap naar minder stress en meer ene... Lees meer

14 SEP Wat is nou eigenlijk een mindfulnesstraining? Kijk documentaire: ‘Echte mannen huilen niet’ van IBOS waarbij 3 mannen worden... Lees meer

30 OKT Stiltedagen mindfulness 2020 Wil je deelnemen aan een stiltedag? Dat kan op vrijdag 30 oktober. Ex-deelnemers van eerd... Lees meer